6 Tools om je Website Snelheid te Meten (en te Verbeteren) header image

6 Tools om je Website Snelheid te Meten (en te Verbeteren)

maandag 4 mei 2015 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

Over het belang van een snelle website hebben we al eerder geschreven, B2B Conversie Optimalisatie helpt hierbij. Maar hoe bepaal je nu hoe snel je website eigenlijk is? En wat is een goede website snelheid? Met de hieronder de volgende tools meet je de snelheid van je website. Elk van de tools geeft je ook tips om de snelheid van je website te verbeteren.

 

1. GT Metrix

Mijn persoonlijke favoriet: GT Metrix. Deze tool werkt snel en combineert het oordeel en de verbetertips van Google en Yahoo. Voer het adres van een webpagina in, wacht even en krijg een rating van F tot A (en 0% tot 100%) met daarbij concrete verbetertips. Tip: ga voor een score van minimaal 90%, maar denk goed na over je ROI voordat je naar een 100% score gaat. De terugverdientijd van die investering is namelijk meestal te lang en daarom niet acceptabel in een online omgeving.

http://gtmetrix.com

 

2. Google PageSpeed Insights

Google PageSpeed Insights geeft je, net als GT Metrix, per pagina een score. Het voordeel van deze tool is dat je direct een oordeel krijgt over de werking van je webpagina op een smartphone. Na de update van 21 april 2015 een erg belangrijke waardering. De werking? Voer een pagina-URL in, wacht even en krijg je rating op een schaal van 0 tot 100.

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

 

3. WebpageTest

De WebpageTest is al wat ouder, maar biedt voor veel website nog meer dan   voldoende inzicht in snelheid en mogelijke verbeterpunten. Voer een webpagina-adres in selecteer een locatie waarvandaan je website beoordeeld moet worden en bekijk je resultaten. Tip: let bij het selecteren van de locatie waarvandaan je website beoordeeld moet worden op de geografische doelgroep van je website. Het heeft weinig zin om een Amerikaanse locatie te selecteren voor een website die gericht is op Nederland.

http://www.webpagetest.org/

 

4. PingDom

De PingDom Website Speed Test geeft je inzicht in laadtijd en technische verbeterpunten van je website. PingDom richt zich vooral op de totale laadtijd van je webpagina en geeft daarover concrete tips. Erg handig voor de meer technisch onderlegden of om voor te leggen aan je hostingclub of webbouwer.

http://tools.pingdom.com/fpt/

 

5. Google Chrome PageSpeed browser Plugin

Google heeft van zijn PageSpeed tool een plugin voor Chrome gemaakt. Een must-have voor elke ontwikkelaar (zowel front-end als backend).

https://chrome.google.com/webstore/detail/google-pagespeed-insights/edbkhhpodjkbgenodomhfoldapghpddk?utm_campaign=en&utm_source=en-et-na-us-oc-webstrapp&utm_medium=et

 

6. Firefox YSlow browser Plugin

Yahoo heeft van de YSlow tool een plugin voor Firefox gemaakt. Net als de Google PageSpeed Plugin een must-have, vooral voor ontwikkelaars die zich richten op het maken van websites met een internationale doelgroep.

http://yslow.org/

Veel Online Succes Gewenst!


Andere blogartikelen

De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie
De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie

03 november 2023

Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren
Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren

20 oktober 2023

Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO
Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO

11 oktober 2023

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer