De voordelen van B2B SEO header image

De voordelen van B2B SEO

dinsdag 12 mei 2015 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

SEO (search engine optimization) is een manier om, door middel van kwalitatieve content en een gebruiksvriendelijke website, hoog te scoren in zoekmachines. 

Dit biedt niet alleen voordelen voor de zoekmachinegebruiker, maar ook voor jou. In dit blog lees je alles over de voordelen van B2B SEO.

Kwaliteit en gebruiksvriendelijk staan centraal 

Je komt niet zomaar hoog in de zoekresultaten terecht. Je website of webshop moet hiervoor ingericht zijn. Een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke (mobiele) website is sinds april dit jaar een belangrijke voorwaarde voor de vindbaarheid. Voldoet je website, webshop of blog hier niet aan, dan word je door zoekmachines als Google keihard afgerekend en kun je een hoge weergave wel vergeten. Lees meer.

Waarom zou ik aan B2B SEO beginnen? 

Deze kwaliteitseisen zijn er natuurlijk niet zomaar. Zij zijn bedacht om gebruikers van zoekmachines te helpen om alleen die websites te vinden die voor hen echt van belang zijn. Dat product of die dienst waar zij écht naar op zoek zijn. 

Wat betekent dit voor jou? 

Dit betekent dat als jouw website wordt getoond, wanneer iemand op een bepaald woord zoekt, deze persoon ook oprecht geïnteresseerd is in jouw producten of dienstverlening. De kans dat hij, wanneer hij op jouw website precies vindt wat hij zocht, dit koopt is dan ook vele malen groter. Gevonden worden is slecht één van de vele voordelen van B2B SEO. 

Andere voordelen van B2B SEO zijn:


Inzicht in ROI

Eén van de grootste voordelen van B2B SEO, waar veel organisaties niet direct aan denken, is dat je inzicht krijgt in de toegevoegde waarde van je ecommerce websites. Met behulp van Analytics kun je precies inzien of je online strategie succesvol is en wat je kunt verbeteren om je ROI te verhogen. 

Omzetverhoging door gerichte campagnes

Zo kun je in Analytics onder andere zien welke route je klanten afleggen op je webshop; welke pagina's zij bekijken, om vervolgens tot een koop te komen. Je ziet precies welk zoekwoord uiteindelijk tot de koop heeft geleid. Deze informatie kun je weer gebruiken voor toekomstige SEO of Adwords campagnes.

B2B SEO bespaart je geld

Eén van de voordelen van B2B SEO, naast vindbaarheid en inzicht, is de kostenefficiëntie van de marketing tool. Het is een stuk goedkoper dan Google Adwords - een manier om met betaalde advertenties hoog in Google te komen - en een stuk efficiënter. B2B SEO richt zich zoals vermeld op zoekmachinegebruikers die actief op zoek zijn naar jouw producten en diensten. Het websiteverkeer afkomstig van SEO is meer gekwalificeerd dan bij vele andere marketingstrategieën. Door B2B SEO toe te passen bespaar je dan ook de hoge kosten van een marketingcampagne.

De voordelen van B2B SEO inzichtelijk voor jouw bedrijf?

Wil je weten welke van de voordelen van B2B SEO bij kunnen dragen aan het behalen van jouw bedrijfsdoelstellingen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 072 5345 888 voor een vrijblijvend adviesgesprek.


Andere blogartikelen

De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie
De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie

03 november 2023

Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren
Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren

20 oktober 2023

Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO
Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO

11 oktober 2023

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer