Een nieuw CMS? 5 tips voor een succesvolle start header image

Een nieuw CMS? 5 tips voor een succesvolle start

woensdag 14 september 2016 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

 

U heeft een CMS gekozen dat u moet helpen om uw bedrijfsdoelstellingen te behalen. Lees voordat u aan de slag gaat eerst de volgende vijf stappen goed door. Dan maakt u gegarandeerd een snelle en succesvolle start met uw nieuwe CMS.

1. Wie is waar verantwoordelijk voor?

De eerste stap naar een succesvol gebruik van uw nieuwe CMS is het toebedelen van de rollen. Wie wordt de beheerder van de website en wie zal de content gaan produceren? Wanneer deze taken verdeeld zijn, is de basis voor een continu contentproductie-proces gelegd.

2. Consistentie is key

Het is zo belangrijk, maar het wordt helaas zo vaak vergeten: consistentie. Stel daarom richtlijnen op voor het schrijven en publiceren van uw content. Hierin beschrijft u elementen zoals de corporate identity richtlijnen en de stijlgids. Deel deze richtlijnen met het hele team om een consistente boodschap uit te dragen.

3. Werk in fases

Het fijne aan een website is dat u hem kunt veranderen zo vaak u wilt. U hoeft daarom niet alles in Ă©Ă©n keer aan te pakken. Maak een lijst met de belangrijkste aanpassingen en begin met de hoogste prioriteiten. Werk dan stap voor stap naar een compleet geĂŒpdatete website. En blijf deze ook, nadat u alle aanpassingen heeft doorgevoerd, regelmatig updaten met nieuwe informatie.

4. The finishing touches

De kans is groot wanneer u eenmaal aan de slag bent met uw CMS, dat er nieuwe functionaliteitswensen ontstaan. Neem deze wensen op met uw IT-afdeling of uw development partner. Zij helpen u om de laatste puntjes op de i te zetten.

5. Meet het online succes

Uw CMS is up and running en voldoet aan al uw eisen. Daarmee bent u nog niet klaar. Bekijk regelmatig de voortgang van uw website en evalueer of de content de resultaten oplevert die u voor ogen had. Zo niet, dan kunt u de content altijd bijschaven. Goede content is echter slechts een onderdeel van het succes van uw website. De user experience is minstens zo belangrijk. Analyseer daarom ook het gebruik van de website: waar haken mensen af? 

Opstartproblemen? 

Kunt u wel een handje gebruiken bij het inrichten van uw nieuwe CMS? Neem dan contact met ons op via het formulier aan de zijkant van de pagina of bel 072-5345888.


Andere blogartikelen

De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie
De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie

03 november 2023

Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren
Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren

20 oktober 2023

Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO
Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO

11 oktober 2023

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer