Uw bedrijf kan online beter vindbaar worden door het gebruik van SEMrush header image

Uw bedrijf kan online beter vindbaar worden door het gebruik van SEMrush

vrijdag 16 september 2022 ·Leestijd: 3 minuten
contacteer auteur:

SEMrush is een search engine data tool. Het is momenteel de krachtigste SEO tool die op de markt verkrijgbaar is. Wereldwijd gebruiken meer dan 7 miljoen mensen SEMrush. Het is daarmee één van de meest gebruikte SEO tools. SEMrush geeft u een zeer uitgebreid overzicht van de zoekmachineprestaties en optimalisaties van uw website en/of webshop. U kunt er de zoekposities van zoekwoorden zien en daarnaast kunt u de URL van concurrenten invoeren en hierop uitgebreide analyses uitvoeren. Zo kunt u ook gemakkelijk een strategie vormen, waardoor u online nog beter zichtbaar kunt worden.

Wat zijn SEO TOOLS?

SEO tools zijn extensies of software, die worden gebruikt voor het onderzoek naar SEO (zoekmachine optimalisatie). SEO tools leveren waardevolle data en notificaties op, die inzichten geven in het succes van uw website. Ze helpen om mogelijkheden te spotten, waardoor uw website hoger kan staan in de zichtbaarheid van zoekmachines. SEO is daarom van grote invloed op het verkeer van en naar uw website.

Hoe is SEMRUSH opgebouwd?

SEMrush bestaat uit vijf toolkits: SEO Toolkit, Advertising Toolkit, Social media Toolkit, Content Marketing toolkit en competitive research Toolkit. Binnen de SEO Toolkit van SEMrush zijn er vijf onderdelen: competitive research, keyword Research, Link Building, Rank Tracking en On Page & tech SEO.

Competitive Research (concurrentieanalyse)

Dit geeft zoals gezegd, zeer uitgebreide concurrentieanalyses. Bijna alle belangrijke informatie over hoe uw concurrenten het doen, is op te zoeken bij Competitive Research.

Keyword Research (zoekwoord onderzoek)

Hier kunt u alles vinden over relevante zoekwoorden voor uw bedrijf en bijvoorbeeld over de moeilijkheidsgraad en het volume van het zoekwoord.

Linkbuilding

SEMrush werkt met vier tools die helpen met de ondersteuning van linkbuilding. Deze tools zijn: Backlink Analytics, Backlink Audit, Link Building Tool, Bulk Analysis. Hiermee heeft u alle tools in handen om linkbuilding voor uw organisatie te professionaliseren.

Rank tracking

Hier kunt u de huidige posities in de zoekresultaten van zoekwoorden waar u op wilt scoren bijhouden. Hier kunt u bijvoorbeeld het verwachte verkeer en de gemiddelde positie van uw zoekwoorden vinden.

On-page en technische SEO

U kunt hier een technische check doen om uw website te verbeteren. Hier laat Semrush u zien welke delen van uw website nog aandacht nodig hebben en hoe u de content van uw website kunt optimaliseren.  

Hoe kunt u SEMrush inzetten voor uw bedrijf?

SEMrush maakt het mogelijk om uw positie op bepaalde zoektermen bij te houden. Zo kunt u zelf bepalen welke zoektermen u in SEMrush zet. Voor veel bedrijven zullen dit de producten of diensten zijn, omdat u namelijk wilt dat u wordt gevonden wanneer uw doelgroep op deze producten of diensten zoekt. Door deze zoektermen in SEMrush te zetten krijgt u inzicht in uw positie in de zoekresultaten. U kunt zien op welke plek u staat in de zoekresultaten, hoeveel zoekvolume er is op uw zoektermen en met welke pagina's u momenteel in de zoekresultaten verschijnt

Daarnaast kunt u inzcht krijgen in de positie van uw concurrenten. Op basis daarvan kunt u al inzien welke concurrenten het online beter doen dan u en waarvan u dus kunt leren. Ook kunt u zien op welke zoektermen u minder hoog scoort en op basis daarvan kunt u gaan beginnen met het optimaliseren van uw website of webshop. 

Tijdens het optimalisatieproces kunt u de voortgang in de gaten houden in de overzichtelijke dasboards van SEMrush. Hier kunt u voor uw bedrijf en voor uw concurrenten zien met hoeveel plekken u bent gestegen of gedaald. Gebruik deze tool dus om ervoor te zorgen dat u online beter vindbaar wordt. 

Sigma Solutions gebruikt SEMrush

Sigma Solutions gebruikt SEMrush voor haar eigen website en voor al haar klanten. Het geeft ons de mogelijkheid om makkelijk analyses uit te voeren en om meetbare resultaten te behalen voor onze klanten. Voor veel van onze klanten hebben wij op basis van SEMrush de website of webshop geoptimaliseerd en heeft dit ervoor gezorgd dat zij beter online vindbaar zijn en betere resultaten behalen. Bent u benieuwd hoe Sigma Solutions u kan ondersteunen bij het beter vindbaar worden van uw bedrijf zodat u uw bedrijffsdoelstellingen kunt behalen en verleggen? Neem dan voor een vrijblijvend adviesgesprek contact met ons op.


Andere blogartikelen

De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie
De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie

03 november 2023

Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren
Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren

20 oktober 2023

Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO
Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO

11 oktober 2023

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer