Opstellen van uw B2B online marketing strategie header image

Opstellen van uw B2B online marketing strategie

Wanneer u begint met het vormen van uw B2B online marketing strategieën, zijn er een paar stappen die u moet nemen voordat u direct naar de uitvoering springt.
 

1. Bepaal uw merkpositionering

Om een effectieve strategie te creëren, moet u uw merkpositionering volledig begrijpen. Deze verklaring is het wie, wanneer, waarom en hoe van uw merkidentiteit - of de manier waarop uw merk wordt waargenomen door de ogen van de klant. Bedenk een merkpositionering waar uw team en potentiële klanten in kunnen geloven, en u bent klaar voor de volgende stap.
 

2. Identificeer uw doelgroep

Zoek uw doelgroep - of wie er echt op zoek is naar de producten of diensten van uw merk. Met die informatie kunt u buyer persona's maken en begrijpen hoe zij aankoopbeslissingen nemen, een hulpmiddel dat uiterst nuttig is voor elke vorm van marketing.
 

3. Voer een concurrentieanalyse uit

Verken de markt en bekijk welke andere bedrijven uw doelgroep op de markt brengen met een concurrentieanalyse. Dingen om op te letten bij het inspecteren van concurrenten zijn:
    - Concurrerende productaanbiedingen
    - Verkooptactieken en resultaten van de concurrent
    - Marketinginhoud en aanwezigheid in sociale media van de concurrent
 
Het krijgen van een algemeen overzicht van deze items kan u helpen de sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen van uw concurrenten te herkennen - ook wel bekend als SWOT-analyse.
 

4. Onderzoek welke marketingkanalen u kunt gebruiken

In uw concurrentieanalyse ziet u de verschillende soorten marketingkanalen die uw concurrenten met succes gebruiken, en de kanalen waarvan zij geen gebruik hebben gemaakt.
 
Met de voorgaande stappen voltooid om te beginnen met het bouwen van uw B2B-marketingstrategie, is dit waar u in staat zult zijn om uw eigen B2B-marketingportfolio te diversifiëren en de bedrijven te bereiken die u nodig hebt. De volgende categorieën zijn B2B marketing kanalen die u in contact kunnen brengen met uw doelgroep:
    - B2B Email marketing
    - B2B Digital Marketing
    - B2B Social Media Marketing
    - B2B Content Marketing
 
Bent u benieuwd wat B2B online marketing voor uw bedrijf kan betekenen? Sigma Solutions heeft vele jaren ervaring met het realiseren van online succes voor klanten. Neem voor een vrijblijvend gesprek en een goede bak koffie contact met ons op.

Andere blogartikelen

De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie
De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie

03 November 2023

Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren
Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren

20 October 2023

Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO
Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO

11 October 2023

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer