Performance verbeteren – aantal aanvragen verminderen header image

Performance verbeteren – aantal aanvragen verminderen

In eerdere artikelen is al behandeld hoe je slechte performance kunt voorkomen en hoe je performance kunt verbeteren door middel van een CDN. In dit artikel wordt verder behandelt hoe je de performance van uw B2B website verder kunt verbeteren – met name voor mobiele gebruikers.

Waarom het aantal aanvragen verminderen

Als een pagina wordt opgevraagd worden alle onderdelen die op deze pagina staan geladen. Al deze onderdelen moeten afzonderlijk worden geladen door een browser. Met name op een mobiele telefoon kost elke afbeelding die geladen moet worden, hoe klein deze ook is, extra tijd. Het opzetten van de verbinding met de server waarop de afbeelding staat kost namelijk relatief gezien veel tijd. Het is dus verstandig om het aantal van deze aanvragen te verminderen.

Hoe kun je het aantal aanvragen verminderen

Dit kan gedaan worden op verschillende manieren. Het is altijd het beste om alle Javascript en CSS-bestanden te combineren naar één bestand voor Javascript en één bestand voor de CSS. Hierdoor hoeft de browser maar twee bestanden te laden.

In het geval van afbeeldingen wil je deze ook zoveel mogelijk combineren. Voor de afbeeldingen die worden geplaatst in de tekst geldt dit overigens niet. Het combineren van afbeeldingen tot één afbeelding heet een sprite. Deze zogenoemde sprite bevat alle afbeeldingen die bijvoorbeeld onderdeel van de opmaak zijn. Het maken en gebruiken van sprites is vaak lastig. Dit is met name lastig als je een bestaande afbeelding wilt vervangen voor een groter exemplaar waardoor je alle definities van de andere afbeeldingen ook moet wijzigen. Hiervoor is uiteraard een oplossing

Maak gebruik van DATA-uris.

Door gebruik te maken van DATA-uris worden de afbeeldingen niet meer geladen vanaf een bepaalde URL zoals: https://sigmasolutions.nl/markLinks/email.png maar worden ingeladen als DATA-object. De URL van bovenstaande afbeelding word dan: “iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAAoAAAAJBAMAAAD5iKAgAAAAD1BMVEXm5ubR0dH///+ampoAAAApwmyIAAAABXRSTlP/////APu2DlMAAAAuSURBVAiZYzAGAhMGYyUlZUMGAyMlA0MGI2ZjJiCppKQEI0FqDBkcBYGAwQUEAMtbB7Tb/9bVAAAAAElFTkSuQmCC”. Zoals je kunt zien valt er weinig van te maken, maar alle browsers kunnen dit omzetten naar een afbeelding.

Je kunt deze DATA-uris op verschillende manieren gebruiken. Je kunt ze direct in een afbeelding plaatsen op de volgende manier:

<img src="iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAAoAAAAJBAMAAAD5iKAgAAAAD1BMVEXm5ubR0dH///+ampoAAAApwmyIAAAABXRSTlP/////APu2DlMAAAAuSURBVAiZYzAGAhMGYyUlZUMGAyMlA0MGI2ZjJiCppKQEI0FqDBkcBYGAwQUEAMtbB7Tb/9bVAAAAAElFTkSuQmCC" title=”email” width="10" height="9">

Bovenstaande methode is overigens niet aan te raden om te gebruiken. Je browser zal dit bestand namelijk niet bewaren in zijn cache.

Of in CSS als achtergrond afbeelding:

background-image: url("data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAAoAAAAJBAMAAAD5iKAgAAAAD1BMVEXm5ubR0dH///+ampoAAAApwmyIAAAABXRSTlP/////APu2DlMAAAAuSURBVAiZYzAGAhMGYyUlZUMGAyMlA0MGI2ZjJiCppKQEI0FqDBkcBYGAwQUEAMtbB7Tb/9bVAAAAAElFTkSuQmCC")

Door gebruik te maken van deze DATA-uris voorkom je dus onnodige aanvragen wat de laadtijden van de website ten goede komt.

Bent u geïnteresseerd in een B2B website waarbij performance geen probleem is? Neem dan contact op met Sigma Solutions via de mail of door het formulier rechts in te vullen.


Andere blogartikelen

De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie
De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie

03 November 2023

Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren
Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren

20 October 2023

Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO
Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO

11 October 2023

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer