Responsive websites en mobiele apparaten header image

Responsive websites en mobiele apparaten

woensdag 29 juli 2015 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

Vandaag de dag is het natuurlijk zeer belangrijk dat een website geschikt is om te bekijken op verschillende (mobiele) apparaten. Mobielvriendelijke (mobile-friendly) websites komen namelijk hoger in de zoekresultaten bij Google. Maar het zorgt ook voor een goede (eerste) indruk bij bezoekers die de website van je bedrijf vanaf een mobiel apparaat bezoeken.

Een kleiner scherm en andere bediening betekent dat de gehele B2B Webdesign en de gebruikerservaring anders is. Daarom wordt er veel gewerkt aan het omzetten van "desktop" websites naar websites die mobielvriendelijk zijn - ofwel het toepassen van een responsive ontwerp.

Een aantal uitgangspunten zijn daarbij van belang. Allereerst moet de navigatie van de website snel te bereiken zijn en eenvoudig te bedienen. Ook de zoekfunctionaliteit van een website zou direct toegankelijk moeten zijn. Bij minder schermruimte is het zaak om goed te kijken naar welke elementen van de oorspronkelijke website kunnen worden getoond. Bepaalde elementen kunnen worden uitgeschakeld of compacter worden weergegeven.

Daarnaast is een mobiele bezoeker misschien op zoek naar andere gegevens. Zo kan het nuttig zijn om contactgegevens prominent weer te geven.

Mobile first

Bij het opzetten van een geheel nieuwe website, kan het zinvol zijn om allereerst uit te gaan van het tonen van de website op mobiele apparaten - "mobile first" dus. Vervolgens kan er voor grotere schermen worden opgeschaald, en extra details worden ingeladen. Dit zorgt in veel gevallen voor snellere laadtijden op mobiele apparaten. Maar het zorgt er ook voor dat de focus van de getoonde inhoud in eerste instantie ligt op het meest noodzakelijke.

Extra mogelijkheden

Er zijn ook nog genoeg aanvullende mogelijkheden of kansen die mobiele apparaten bieden. Je kunt denken aan de locatiebepaling en het direct kunnen bellen (telefoonnummer link). Maar ook je website als web app aanbieden (add to homescreen), en/of zorgen dat er een offline versie beschikbaar is.

Meer weten over B2B Webdesign?

Bij Sigma Solutions hebben wij veel ervaring met het responsive maken van bestaande websites, maar ook van het opzetten van geheel nieuwe websites met oog voor gebruik op alle apparaten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.


Andere blogartikelen

De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie
De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie

03 november 2023

Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren
Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren

20 oktober 2023

Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO
Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO

11 oktober 2023

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer