Van een online winkel naar een B2B-webshop header image

Van een online winkel naar een B2B-webshop

Een b2b webshop is de makkelijkste en modernste manier om aan groothandel te doen. Weet u nog niet helemaal wat een b2b webshop nu inhoud? Nee? Daarom vertellen wij, u hier graag over in de onderstaande blog

Wat zijn de voordelen van een B2B webshop

Online winkelen doen we allemaal wel eens. Het is snel eenvoudig en je kunt het altijd en overal doen. Bij B2B-webshops bied u hetzelfde concept aan, alleen is deze ontworpen voor grote Business to Business verkopen.

Maar waarom kan ik niet een gewone webshop bouwen en van daaruit mijn groothandel doen? Het antwoord hierop is dat het ook kan, maar het echte voordeel bij B2B-webshops ligt aan de manier waarop deze geoptimaliseerd is voor de verkoop aan bedrijven. Het biedt functies aan zoals een PIM-systeem (productinformatie systeem), productlijnbladen, facturering met een klik en matrixbestellingen. Door deze functies is het makkelijker om een product in grote hoeveelheid, verschillende kleuren en maten te bestellen. Bij een gemiddelde B2C webshop is dit niet vanzelfsprekend.

Voordelen van digitalisering

Het maken van een groothandel bestelling zonder een B2B-webshop kan veel gedoe zijn. Het gebruik van meerdere middelen, zoals een telefoon, e-mail en spreadsheet kan veel onrust veroorzaken.  Door uw bestellingsproces binnen één online systeem te beginnen en te eindigen, vermijdt u eventuele problemen. Problemen zoals hierboven als voorbeeld staat. Klanten kunnen bij B2B webshops eenvoudig door uw assortiment scrollen en altijd en overal bestellingen plaatsen. Facturen worden automatisch gemaakt en volledig gesynchroniseerd met uw boekhoudsoftware en voorraadsystemen.

Voordelen binnen het bedrijf

Door het concept van een B2B-webshop kan een bedrijf deels verder gedigitaliseerd worden. De klant kiest een product en de webshop doet de rest. Hij maakt een order, factureert en synchroniseert deze met uw systemen. Dit betekend dat minder mensen betrokken zijn bij de dagelijkse taken die nodig zijn om bestellingen te verwerken. Ook is er minder kans op menselijke fouten, aangezien het systeem niet kan afwijken. De tijd dat hierdoor overblijft, kan weer worden besteed aan relaties met klanten en uw producten.

Wilt u weten wat wij als bedrijf voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Dan kijken wij in een adviesgesprek samen naar de mogelijkheden, om uw bedrijf online succesvol te maken.

 


Andere blogartikelen

De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie
De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie

03 November 2023

Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren
Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren

20 October 2023

Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO
Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO

11 October 2023

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer