Verdeling Markt Zoekmachines 2022 header image

Verdeling Markt Zoekmachines 2022

dinsdag 15 februari 2022 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

Lees hier meer over de verdeling van de marktaandelen van de zoekmachines.

Zoekmachines in Nederland

De coronacrisis heeft flinke impact gehad op het zoekgedrag van Nederlanders. Zo nam het gebruik van het internet toe en gingen bedrijven steeds vaker op onderzoek uit. Het optimaliseren van een website door de juiste zoekwoorden kan het verkeer op een website ruimschoots verhogen. Door de juiste termen te verwerken in de teksten op de website kan een website hoger scoren op Google. Bedrijven kunnen zoektermen optimaliseren door gebruik te maken van B2B SEO

23% van alle website bezoeken start in een zoekmachine. De meest bekende zoekmachine van de Europa is Google. Deze zoekmachine heerst al jaren en bedrijven gaan via Google op zoek naar leveranciers en potentiële klanten. Relevante onderwerpen in Nederland waren afgelopen jaar Corona en lokale producten. Google heeft in 2021 opnieuw een groot marktaandeel te pakken.

Met een totaal marktaandeel van bijna 94% is Google in Nederland onbetwist marktleider. Op Smartphones scoort Google nog hoger met 98,06%, terwijl het bedrijf een marktaandeel heeft van 97,74% op de tablet.

Nederland

Totaal

Google

93,77%

Bing

3,3%

DuckDuckGo

1,04%

Yahoo!

0,94%

Overig

0,95%

Bron: Statcounter
Gebaseerd op: Onderzoek over Januari 2021 t/m januari 2022

Dat Google veruit de meest gebruikte zoekmachine is zal niemand verbazen. Naast de kwaliteit van de zoekresultaten zorgt Google op verschillende manieren voor meer gebruikers:

  • In het voor smartphones, tablets en notebooks ontwikkelde besturingssysteem Android OS is Google de standaard zoekmachine.
  • Veel browsers (waaronder Firefox en Chrome) bieden Google als standaardzoekmachine.
  • Google investeert flink in naamsbekendheid, wat er onder andere toe heeft geleid dat Google één van de meest waardevolle merken in de wereld is.

Google verwerkt gemiddeld 3,5 miljard zoekopdrachten op een dag. 9 op de 10 internetgebruikers klikt op een van de eerste resultaten in Google, wat het erg belangrijk maakt om hoog te scoren in deze zoekmachine. 

Bent u klaar voor de volgende stap te zetten naar online succes?    

Wilt u weten hoe uw bedrijf hoger kan scoren in Google? Lees meer over zoekmachineoptimalisatie of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 


Andere blogartikelen

De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie
De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie

03 november 2023

Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren
Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren

20 oktober 2023

Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO
Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO

11 oktober 2023

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer