Wat is B2B Ecommerce? header image

Wat is B2B Ecommerce?

B2B Ecommerce is het online proces van marketing en verkoop van producten tussen twee bedrijven. 

Het doel is eenvoudig: het bereik van de klant vergroten en de kosten verlagen om meer inkomsten voor uw bedrijf te genereren. B2B Ecommerce omvat transacties tussen een fabrikant en een groothandelaar, of een groothandelaar en een detailhandelaar, via een online verkoop platform.

B2B Ecommerce is een van de snelst groeiende verkoopmodellen. Sommige schattingen schatten de wereldwijde B2B Ecommerce markt op meer dan $12 biljoen.

Het verschil tussen B2B Ecommerce en B2C Ecommerce zit hem niet alleen in de naam. Het opzetten van een webwinkel gericht op de consument kent een andere dynamiek dan een webshop gericht op de professional.
 

Wat kan B2B Ecommerce betekenen voor uw bedrijf?

Stelt u zich eens een bedrijf voor waar 80% van uw bestellingen uit uw Ecommerce kanaal komen en klanten graag bij u bestellen omdat het snel en gemakkelijk is. Een bedrijf waar uw klanten gemakkelijk uw producten 24/7 kunnen vinden, live beschikbaarheid van de voorraad, productinformatie, prijzen en toegang tot de bestelgeschiedenis die is opgeslagen in uw ERP.

Een bedrijf waar uw verkoopteam meer tijd heeft om klanten te helpen en zich te richten op nieuwe zakelijke kansen. Wat zou dit betekenen voor de groei van uw bedrijf?


Sigma Solutions helpt bedrijven met het aanboren van deze enorme B2B Ecommerce kans.Bent u benieuwd wat wij voor de groei van uw bedrijf kunnen betekeken? Neem dan voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.


Andere blogartikelen

De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie
De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie

03 November 2023

Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren
Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren

20 October 2023

Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO
Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO

11 October 2023

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer