Wat is een ERP integratie met middleware? header image

Wat is een ERP integratie met middleware?

Het hebben van een technologische geavanceerd ERP systeem is een investering in de efficiëntie, intelligentie en productiviteit van uw bedrijf. Toch is een ERP systeem niet het enigste systeem binnen uw bedrijf. De samenwerking van uw ERP systeem met de andere systemen binnen uw bedrijf is essentieel om de volledig potentie van uw software te gebruiken.

Hiervoor is een ERP integratie met middleware de perfecte oplossing voor. Maar wat is middleware op zich precies, hoe werkt dit samen met een ERP integratie? En hoe komt u erachter of en waarom dit een voordeel kan hebben voor uw bedrijf? In deze blog beantwoorden wij u al deze vragen!

Wat is middleware?

Middleware is software die zorgt voor zowel de connectie en communicatie tussen verschillende soorten IT-systemen. Dit kunnen verbindingen zijn tussen systeemapplicaties, besturingssystemen software pakketten etc. De middleware zorgt ervoor dat deze systemen elkaar ‘begrijpen’ en goed kunnen samenwerken.

Hoe werkt de integratie met ERP?

Bij een integratie met een ERP, verzorgt middleware de informatiestromen tussen de uw ERP pakket en andere systemen. Deze middleware oplossing, is een derde systeem die de tussenschakel tussen deze systemen is, waarbij informatie doorgeeft, bijhoudt, monitort en optimaliseert.  Door de middleware krijg u een open speelveld, waarbij het mogelijk wordt om bijvoorbeeld velden te connecten tussen de systemen, u beslissingsmomenten kunt invoegen om na te gaan of data aan bepaalde criteria voldoet, of kunt u data aanroepen vanuit de verschillende systemen.

Wanneer kiezen voor een ERP integratie met middleware?

Het is wellicht nog moeilijk te bepalen of ERP integratie met middleware een voordeel kan leveren voor uw bedrijf. Herkent u zich in één of meerdere van de onderstaande punten? Dan is het verstandig om te kijken naar een ERP integratie met middleware.

  • Er moeten veel verschillende systemen met de ERP worden geïntegreerd.
  • Er zijn voor de applicaties die geïntegreerd moeten worden geen standaard integraties mogelijk.
  • De integratie-stromen zijn erg complex.
  • Er wordt gewerkt met grote hoeveelheden complexe data.

De voordelen van een ERP integratie met middleware

Als u erachter bent gekomen dat het een voordeel voor uw bedrijf kan opleveren, wanneer u werkt met een ERP integratie met middleware, zetten wij onderstaand uit welke voordelen dit voor uw bedrijf kan opleveren.

  1. De middleware laat de informatie cachen, wat minder belastend is voor het ERP en vormt deze om tot bruikbare data voor andere systemen.
     
  2. Met middleware hoeven die ongelijksoortige systemen niet rechtstreeks in elkaar te worden geïntegreerd, en hebben ze ook geen invloed op de werking van de andere systemen. Door middleware te gebruiken, worden de twee systemen niet gedwongen om rechtstreeks met elkaar te praten, maar om te communiceren via de middleware.
     
  3. Omdat middleware nu het communicatiekanaal is tussen de systemen, vindt alle monitoring van uw integratie plaats in één systeem. Dit biedt u de mogelijkheid om ingebouwde redundanties, back-ups, waarschuwingen en monitors binnen dat ene systeem uit te voeren. Deze ingebouwde beveiliging houdt de gegevens veilig terwijl ze over de draad reizen.
     
  4. Ook voorkomt middleware dat er veel aangepaste codering nodig is in de ERP-engines. Dit maakt upgrades van andere systemen een stuk schoner en eenvoudiger, en het laat de systemen doen wat ze moeten doen.
     
  5. Ook kunnen door middleware, systemen onafhankelijk van elkaar werken. Als het ene systeem uitvalt voor onderhoud, blijft het andere systeem gewoon werken. De berichten tussen de twee staan gewoon in de wachtrij van het middleware systeem totdat de andere kant weer beschikbaar is. Dit betekent dat communicatiestoringen, nachtelijke verwerking, of andere onderbrekingen die zich kunnen voordoen, de systemen niet hinderen.

Sigma Solutions als partner voor uw online succes

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar ERP integraties en hoe software systemen u kunnen helpen met diverse processen binnen uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op en wij kijken samen naar de mogelijkheden!


Andere blogartikelen

De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie
De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie

03 November 2023

Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren
Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren

20 October 2023

Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO
Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO

11 October 2023

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer