Kosten Online Marketing: Zoekmachine Optimalisatie Prijzen / Kosten header image

Kosten Online Marketing: Zoekmachine Optimalisatie Prijzen / Kosten

dinsdag 9 juni 2015 ·Leestijd: 2 minuten
contacteer auteur:

“Wat zijn de kosten voor Zoekmachine Optimalisatie?” Een vraag die ons regelmatig gesteld wordt, maar die soms lastig te beantwoorden valt. Wij gebruiken als stelregel dat een klant, die wil starten met het verbeteren van zijn online vindbaarheid, moet uitgaan van een minimale maandelijks investering van €900. Bij deze investering zie je na 3 maanden gegarandeerd de eerste resultaten! Heb je nog nooit echt wat aan de vindbaarheid van je website gedaan, dan zal het zo zijn dat je de eerste veranderingen al binnen een maand merkt. 

Kortom: voor 900 euro per maand kun je een goede start maken met het verbeteren van je online vindbaarheid.

Zoekmachine Optimalisatie: “OkĂ©!” “Maar wat doen jullie dan?”

Dit hangt heel erg af van de huidige status. Uiteraard brengen we eerst in kaart wat er moet gebeuren zowel qua techniek als content. Is de techniek in orde? Dan gaan we aan de slag met het aanpassen, schrijven en delen van content. 

Resultaat!?

Het inzicht in de kosten heb je nu, maar vanaf wanneer heb je daadwerkelijk profijt van de het verbeteren van je online vindbaarheid? Zoals in de inleiding al werd benoemd is het resultaat vaak na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Uitgaande van het eerder genoemde bedrag begin je in de eerste maand met set-up en onderzoek. In de twee maanden daaropvolgend zul je zien dat het aantal vertoningen van je website, het doorklikpercentage en je gemiddelde positie (ranking in Google) omhoog gaat. Met als gevolg dat er meer bezoekers op je website komen en je uiteindelijk meer leads genereert. Reken jezelf echter niet te snel rijk, want in hoog concurrerende branches kan dit enkele maanden langer duren. 

B2B SEO in het grotere geheel

Search Engine Optimalization (SEO) maakt onderdeel uit van het grotere Online Marketing spectrum. Bekijk de onderstaande infographic om te zien hoe zoekmachine optimalisatie deel uitmaakt van je gehele online marketing aanpak. Eens in gesprek gaan over Online Marketing? Bel of mail ons dan. 

Aan de slag?

Meer weten over de kosten van Zoekmachine Optimalisatie of Online Marketing? Neem voor een verhelderend gesprek en een goede bak koffie contact met ons op.


Andere blogartikelen

De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie
De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie

03 november 2023

Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren
Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren

20 oktober 2023

Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO
Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO

11 oktober 2023

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer