Een terugblik op mijn stageperiode

Gepubliceerd op 23 juni 2023Leestijd: 4 minuten

Ik ben op dit moment stagiair bij Sigma Solutions in mijn 4e en laatste jaar Business Studies. Dit is een online business partner die klanten helpt met het behalen van online succes. Ik ben nu inmiddels bijna klaar met mijn studie en wil nu even terugblikken op deze periode.  

Ten eerste wil ik het gaan hebben over toch wel het belangrijkste tijdens je afstudeerstage, mijn scriptie. Het uiteindelijk doel van je afstudeerstage is om deze te halen. We hebben hier van tevoren goede en duidelijke afspraken over gemaakt. Ik vond het erg prettig dat ik in het begin van mijn stage samen met mijn stagebegeleider heb kunnen zitten en we samen hebben gekeken wat een interessant/relevant onderwerp is om mijn scriptie over te doen. Hierin had ik zelf ook veel inspraak. Dit is uiteindelijk ook gelukt en ik heb een mooi scriptieonderzoek kunnen houden over de manier hoe generative AI Sigma Solutions kan helpen marketingprocessen te optimaliseren. Ik heb hier veel van geleerd en er is ook zeker een kans dat Sigma Solutions dit onderzoek ook daadwerkelijk gaat toepassen. Tijdens mijn onderzoek heb ik veel hulp gekregen van mijn stagebegeleider, Jim, maar heb ik ook altijd vragen kunnen stellen aan andere collega's. 

De mix tussen het werken aan mijn scriptie en het meewerken 

Toen ik begon met het zoeken naar een plek om mijn afstudeerstage te doen vond ik het ook belangrijk dat ik niet 5 dagen alleen maar aan mijn scriptie zou gaan werken. Vanuit mijn opleiding werd het wel aangeraden om dit te doen. Ik heb echter van tevoren al veel met andere studenten gesproken. Deze gaven aan dat het niet nodig was om hier de hele hieraan te werken. Ik vond het dan ook belangrijk om in deze stage mijn marketingkennis te vergrote. Ik heb namelijk hiervoor nog maar een half jaar stagegelopen in totaal en vind dit zelf erg weinig. Dit heb ik bij Sigma Solutions zeker goed kunnen doen. Ik heb mij hier naast het schrijven van mijn scriptie met name beziggehouden met de volgende activiteiten: 

  • Managen van Google ADS accounts; 
  • Product information management (PIM) taken; 
  • Schrijven van blogs en andere SEO teksten; 
  • Optimaliseren van SEO teksten en pagina’s; 
  • Social media posts; 
  • Zoektermenonderzoeken uitvoeren; 
  • Opstellen en versturen van nieuwsbrieven; 
  • Optimaliseren van metadata's. 

Voor het uitvoeren van deze taken werkte ik met verschillende tools om deze zo goed mogelijk uit te voeren. Een aantal van deze tools zijn: 

  • SEMrush; 
  • Google analytics (4); 
  • Adobe creative cloud; 
  • Excel; 
  • Google Ads; 
  • ChatGPT; 
  • Mailchimp. 

Sigma Solutions als stagebedrijf 

Mijn stage-ervaring bij Sigma Solutions kan ik zonder twijfel omschrijven als plezierig en leerzaam. Gedurende mijn stageperiode werd ik als stagiair niet alleen gezien, maar ook daadwerkelijk behandeld als een volledig lid van het team.  

Het team van Sigma Solutions, dat bestaat uit jonge, energieke, en professionele individuen. Dit creëerde een dynamische en productieve werksfeer. Iedereen toonde zich van hun beste kant door altijd klaar te staan om te helpen waar nodig, wat de teamgeest bevorderde en mij aanmoedigde om het beste van mezelf te geven. Dit hielp mij niet alleen om mijn professionele vaardigheden te ontwikkelen, maar maakte ook dat ik me echt deel voelde van het team. Naast dat ik goed productief aan het werk kon, vond ik de pauzes ook altijd erg gezellig.  

Wat de samenwerking verder ook prettig maakte, was dat ik me altijd comfortabel voelde om vragen te stellen. Het team was open, toegankelijk en bereid om mij te helpen waar nodig, wat me veel zelfvertrouwen gaf tijdens mijn stageperiode. 

Mijn advies aan iedereen die een stage zoekt 

Als je een stageplek zoekt die je de mogelijkheid biedt om praktische vaardigheden te ontwikkelen en te werken met professionals in het veld, dan zou ik Sigma Solutions zeker aanraden. Deze organisatie waardeert de inzet van haar stagiairs en bied je de kans om een integraal onderdeel van het team te worden. 

Sigma Solutions bied je de kans om samen te werken met een team dat zowel deskundig als toegankelijk is. Iedereen staat klaar om je te helpen met eventuele vragen of problemen die je tegenkomt. Dit zorgt voor een aangename en open werkomgeving waar je jezelf kunt zijn en je kunt concentreren op je leerproces. 

Kortom, Sigma Solutions biedt een stage die een goede balans biedt tussen leren en doen, met een ondersteunend team dat altijd bereid is om je te helpen. Dus als je op zoek bent naar een stageplek die je de mogelijkheid biedt om te groeien en te leren, dan is Sigma Solutions zeker de moeite waard om te overwegen. Mocht je na het lezen van dit geïnteresseerd zijn in het stage lopen bij Sigma Solutions? Neem dat hier een kijkje!

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer