Terugblik op mijn afstudeerstage als student Business Studies Marketing bij Sigma Solutions

Auteur Joey Tolhuijsen 23 juni 2023Leestijd: 3 minuten

Hoi! Ik ben Joey Tolhuijsen en ik ben 25 jaar oud. Van februari tot en met juni heb ik voor mijn studie hbo Business Studies met als afstudeerrichting marketing van hogeschool Inholland Alkmaar, mijn afstudeerstage gelopen bij Sigma Solutions. Ik kwam bij Sigma Solutions terecht via een open vacature op Indeed waarop ik had gesolliciteerd. Vervolgens heb ik twee gesprekken gehad bij Sigma Solutions waar ik direct enthousiast van werd. Wat ik te horen kreeg over zowel de werkzaamheden die ik zou uitvoeren als het team dat er werkzaam was gaf mij vanaf het begin een goed gevoel over Sigma Solutions. Ondanks de verschillende aanbiedingen die ik had gekregen hoefde ik dus ook niet lang na te denken om de keuze voor Sigma Solutions te maken, en ik heb hier geen seconde spijt van gehad! 

Werkzaamheden die ik uitvoerde 

Gedurende mijn afstudeerstage heb ik voor mijn scriptie onderzoek gedaan naar de social media van Sigma Solutions met als doel om meer leads te vergaren. Ik heb gekeken naar wat er momenteel beter kon op de eigen kanalen, wat concurrenten op hun kanalen delen en ik heb onderzoek gedaan naar het social media gebruik van de doelgroep. 

Daarnaast heb ik ook meegewerkt waarbij ik veel werkzaamheden heb verricht voor verschillende klanten.  Ik heb onder andere de volgende werkzaamheden uitgevoerd: 

  • Het schrijven van seo teksten 
  • Het optimaliseren van seo teksten en pagina’s 
  • Product information management taken 
  • Het managen van Google Ads accounts 
  • Contentmigraties naar nieuwe website 
  • Het inrichten van SEMrush 
  • En nog veel meer! 

Ik ben gedurende die werkzaamheden bekend geworden met onder andere de volgende tools en programma’s: 

  • Google Ads 
  • Google Analytics (UA & 4) 
  • Google Tag Manager 
  • Excel 
  • SEMrush 

Tijdens deze werkzaamheden werd ik goed ondersteund, maar werd er ook veel vertrouwen in mij gelegd. Zo ben ik een aantal keer mee geweest op klantbezoek en heb ik ook digitaal contact gehad met klanten wanneer ik een case voor de desbetreffende klant schreef. Hierdoor heb ik mij vanaf het begin een volwaardig medewerker gevoeld in plaats van een stagiair. 

Begeleiding tijdens de stage 

Ik ben gedurende mijn stage begeleid door Dennis Oostindie. Ik heb enorm veel van Dennis geleerd en hij heeft mij ook enorm veel geholpen; zowel tijdens werkzaamheden voor klanten als tijdens het schrijven van mijn scriptie. Tevens hadden wij elke maandag een ‘weekly’. Een wekelijks overleg waarin wij besproken hoe het de week ervoor was gegaan, wat de komende week in het verschiet had en hoe het ervoor stond met mijn scriptie. 

Naast Dennis stonden natuurlijk ook mijn andere collega’s voor mij klaar om mij te helpen wanneer ik vragen had over klanttaken of mijn scriptie. 

Sigma Solutions als stagebedrijf 

Zoals ik eerder aangaf, ben ik dus ontzettend blij dat ik voor Sigma Solutions had gekozen als stagebedrijf. Ik ben zeer goed begeleid en heb meer dan genoeg tijd gekregen om naast de standaard werkzaamheden ook aan mijn scriptie te werken. Ik ben hiermee dus ook geen moment in tijdnood geweest. Het vertrouwen dat mijn collega’s vanaf dag 1 in mij hadden heeft mij ook enorm geholpen. Ik kan zeggen dat ik trots ben op mijn ontwikkeling als marketeer, maar ook als persoon.   

Ik raad iedere student dan ook zeker aan om bij Sigma Solutions de meeloop- of afstudeerstage te volgen. Het is een gezellig en jong team, maar met enorm veel kennis en ervaring. Ik ben dan ook trots dat ik aan het eind van mijn stage een contract aangeboden kreeg en dat ik mij inmiddels Junior Consultant van Sigma Solutions mag noemen! 

Heb jij nog vragen over het stage lopen bij Sigma Solutions? Dan kan je altijd even contact met mij opnemen en beantwoord ik graag jouw vragen! 

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer