Terugblik op mijn meeloopstage als Stagiair Business Development

Gepubliceerd op 22 juni 2023Leestijd: 3 minuten

Hoi! Mijn naam is Bas Stroet. Van begin februari tot eind juni heb ik voor de opleiding Commerciële Economie van de Hogeschool van Amsterdam een meeloopstage gelopen bij Sigma Solutions op de afdeling Business Development. Na een kennismakingsgesprek met uiteindelijk mijn bedrijfsbegeleider Renzo Korver en een vervolggesprek mocht ik 6 februari beginnen met mijn meeloopstage. Vanaf het eerste gesprek had ik een goed gevoel bij Sigma Solutions en had ik de overtuiging dat ik op het gebied van marketing en sales me verder kon ontwikkelen.  Ik volg namelijk de afstudeerrichting ondernemerschap waarin beide aspecten erg belangrijk zijn.  

Werkzaamheden die ik uitvoerde tijdens mijn meeloopstage 

Tijdens mijn meeloopstage was ik medeverantwoordelijk voor de marketing en sales van Sigma Solutions en heb ik verschillende werkzaamheden uitgevoerd. De eerste weken waren voornamelijk marketing gerelateerde werkzaamheden, om zo meer kennis te krijgen over wat Sigma Solutions doet en het bedrijf beter te leren kennen. Door het uitvoeren van marketingwerkzaamheden heb ik meer kennis opgedaan als het gaat om SEO, SEA, contentmarketing, e-mailmarketing, websiteoptimalisatie, Indeed Ads, vacatures opstellen, en B2B social media. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden heb ik ook kennisgemaakt en leren werken met verschillende programma's waaronder: 

  • SEMRush 
  • Google Analytics (4) 
  • Adobe Creative Cloud 
  • Lead Info 
  • AFAS 
  • Google Ads 
  • Mail Chimp 
  • PhantomBuster 
  • Hootsuite 
  • ChatGPT 
  • LinkedIn Sales Navigator  
  • Canva 
  • Campain Bulder 

Ook heb ik voor het optimaliseren van het gebruik van deze programma's verschillende cursussen gevolgd. Bijvoorbeeld over het werken en inzetten met Google Analytics, Google Ads en SEMRush. 

Naarmate mijn kennis groeide, werd ik ook meer ingezet voor het telefonisch en online benaderen van suspects en leads. Ook ben ik mee geweest naar een kennismakingsgesprek met een potentiële klant.  Door het doen van deze sales activiteiten heb ik mij ontwikkeld in het voeren van zakelijke gesprekken en ben ik zelfverzekerder geworden in het telefonisch benaderen van bedrijven.  

Begeleiding tijdens mijn meeloopstage 

Mijn begeleider bij Sigma Solutions was Renzo Korver en voor al mijn vragen kon ik bij hem terecht. Ook als het gaat om school gerelateerde zaken. Zo heeft hij mij erg geholpen bij de ontwikkeling van mijn onderzoek Namelijk een adviesrapport aan Sigma Solutions. Ik kreeg genoeg de tijd om daaraan te werken en zo een kwalitatief rapport op te leveren voor Sigma Solutions een aan mijn assessors van de Hogeschool van Amsterdam.  Aan het einde van de stage mocht ik mijn adviesrapport presenteren aan Renzo en Armand zodat ze op de hoogte waren van mijn bevindingen en feedback konden geven waar dat nodig was. Ook had ik iedere week een meeting met Renzo waarin we bespraken hoe de afgelopen week is gegaan en keken we vooruit naar eventuele uitdagingen van de komende week. 

Sigma Solutions als stagebedrijf 

Ik heb het stage lopen bij Sigma Solutions als er leuk en leerzaam ervaren. Als stagiair word je echt behandeld als een volwaardig collega en kom je terecht in een jong, gezellig, hardwerkend en professioneel team. Dit zorgde ervoor dat het prettig samenwerken was en ik voor vragen bij iedereen terecht kon. Ik zou Sigma Solutions dan ook zeker aanbevelen als stagebedrijf! 

Ook stage lopen van Sigma Solutions? 

Heb je na het lezen van de terugblik op mijn meeloopstage als Stagiair Business Development vragen, neem dan gerust contact met Sigma Solutions op! Ben je geïnteresseerd in een stage bij Sigma Solutions? Neem dan een kijkje voor een vacature die bij jou past op onze vacaturepagina.    

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer