Terugblik op mijn stageperiode bij Sigma Solutions

Gepubliceerd op 9 juni 2022Leestijd: 4 minuten

Hoi! Ik ben Jarno en ik heb mijn afstudeerstage gelopen bij Sigma Solutions van januari 2022 tot en met mei 2022. Ik volgde de opleiding Business Studies met als afstudeerrichting Marketing en ik was op zoek naar een bedrijf voor het afstuderen. Na veel gezocht te hebben naar bedrijven ben ik op gesprek gegaan bij Sigma Solutions. Ik ben in die tijd ook nog bij andere bedrijven op gesprek gegaan. Mijn keuze ging uiteindelijk uit naar Sigma Solutions. Ik heb deze keuze destijds gemaakt omdat zij al veel stagelopers hadden begeleid en goed konden vertellen hoe zij mij wilden gaan begeleiden. Ook heeft Sigma Solutions een jong team waardoor het tijdens het kennismakingsgesprek al goed klikte.

Welke werkzaamheden voerde ik uit?

Tijdens mijn stageperiode heb ik veel diversiteit gehad, dit maakte mijn stage erg leuk. Geen enkele dag was hetzelfde. Zo was ik mede-verantwoordelijk voor de marketing van Sigma Solutions en heb ik daarnaast veel taken voor klanten uitgevoerd. Mijn werkzaamheden bestonden uit:

  • Het uitvoeren van zoektermenonderzoeken
  • Het opstellen van een contentmodel
  • Het schrijven van SEO-teksten
  • Social media management
  • Google ads management
  • LinkedIn ads management
  • Het opstarten van E-mail marketingcampagnes
  • Het installeren van measurement tools
  • Wijzigingen aanbrengen op de website van Sigma Solutions

Hiernaast kreeg ik veel verantwoordelijkheid. Dit was in het begin wat minder, maar door goed mijn best te doen en mijn taken kwalitatief goed uit te voeren kreeg ik meer verantwoordelijkheid. Zo mocht ik zelf mijn taken rapporteren aan de eigenaar/directeur van Sigma Solutions en kreeg ik meer vrijheid om zelfstandig taken uit te voeren en zelf met ideeën te komen. Daarnaast ben ik ook een keer mee geweest tijdens een kennismakingsgesprek met een potentiële klant.

Naar mate mijn stage vorderde, werd er meer om initiatief vanuit mij gevraagd. Mijn ideeën werden gewaardeerd en binnen Sigma Solutions werdt het aangemoedigd om zelf met ideeën te komen. Je wordt als stagiair echt gezien als iemand die een impact kan maken op het bedrijf en je krijgt daar dan ook ruim voldoende mogelijkheden voor.

Hoe was de begeleiding tijdens mijn stage?

Mijn begeleider tijdens mijn stageperiode was Renzo Korver. Renzo nam de tijd om mijn werkzaamheden uit te leggen en was altijd beschikbaar voor vragen. Hij plande elke week mijn taken in en hielp mij als ik nieuwe taken moest uitvoeren. Elke week had ik een “weekly” met mijn stagebegeleider Renzo. Tijdens deze weekly bespraken wij welke werkzaamheden ik de afgelopen week had gedaan en of ik ergens tegenaan was gelopen. Ook bespraken wij hoe het ging met mijn scriptie en wat ik daarvoor tijdens die week ging doen en of ik daarvoor nog iets nodig had. Daarnaast bespraken wij tijdens de weekly welke werkzaamheden ik in die week ging doen, waar uitdagingen lagen voor mij en wat ik nodig had om die uitdagingen te verhelpen.

Ook had ik elke maand een “monthly” met de HR Business Partner Jolien Broekema. Tijdens een monthly bespraken wij hoe het met mij ging, hoe ik de stage vond gaan, of ik ergens tegenaanliep en aan welke doelen ik de komende maand wilde werken.

De begeleiding tijdens mijn stage is erg fijn geweest. Alles in het begin van de stage was nieuw voor mij, het bedrijf en de werkzaamheden. De begeleiding heeft mij erg geholpen om hieraan te wennen en mijn draai te vinden in het bedrijf.

Hoe was de begeleiding tijdens mijn scriptie?

Ik heb mijn scriptie geschreven voor de marketingafdeling. Tijdens het schrijven van mijn scriptie werd ik vanuit school begeleid, maar ook vanuit Sigma Solutions werd ik goed begeleid. Mijn stagebegeleider Renzo Korver was onlangs afgestudeerd en wist daardoor hoe je een scriptie moest schrijven en kon mij daardoor veel tips geven.

Elke maand had ik een meeting ingepland met Renzo Korver en de eigenaar/directeur van Sigma Solutions, Fabian van Knijff. Tijdens deze meeting besprak ik mijn voortgang, huidige bevindingen en mijn planning van mijn scriptie. Het fijne van deze meetings was dat ik tussentijds feedback kreeg die ik meteen kon verwerken. Hierdoor waren zij op de hoogte en stonden zij niet voor verrassingen tijdens de oplevering van mijn scriptie en tijdens mijn eindpresentatie.

Hoe kijk ik nu terug op de stageperiode?

Ik heb het erg naar mijn zin gehad tijdens mijn stageperiode. Ik had voordat ik bij Sigma Solutions stage liep al één keer stage gelopen bij een ander bedrijf. Tijdens die eerdere stage was ik de weken aan het tellen en kon ik niet wachten tot de stage af was. De stage bij Sigma Solutions was totaal anders! Ik ging met zin naar mijn stage toe en de weken vlogen voorbij. Ik heb in totaal 20 weken stage gelopen, maar het voelde veel korter. Daarnaast heb ik veel lol gehad met mijn collega’s en deed ik werkzaamheden waar ik veel van heb geleerd en die ik leuk vond.

Na mijn stageperiode is mij een baan aangeboden voor 3 dagen in de week. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Momenteel werk ik als Webmaster binnen Sigma Solutions waar ik mezelf verder wil ontwikkelen en het bedrijf verder wil laten groeien. Ben je benieuwd naar mijn werkzaamheden of heb je verdere vragen over mijn stageperiode bij Sigma Solutions? Neem dan gerust contact op met mij!

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer