Daily Huddle header image

Daily Huddle

Sigma Solutions houdt elke dag om 09:05 haar daily huddle. Een daily huddle is een kort dagelijks overleg wat wij met het team houden. We houden deze altijd op een vast tijdstip. Simpelweg omdat dit ritme ervoor zorgt dat het een gewoonte wordt en het eenvoudig wordt om je er aan te houden.

Doel daily huddle

Het doel van deze meeting is om te zorgen dat iedereen zo effectief mogelijk bezig is. Om te zorgen dat de Huddle niet te lang duurt maken wij gebruik van de volgende 3 vragen:

  1. Wat is er gister niet gelukt?
  2. Wat ga ik vandaag doen?
  3. Tegen welke uitdagingen loop ik vandaag aan en welke collega kan mij helpen?

Elk teamlid vertelt in het kort wat er de vorige dag niet gelukt is, waarom dit niet gelukt is, wat hij of zij er aan gaat doen om te zorgen dat de werkzaamheden toch afkomen binnen de afgesproken planning. Als laatst wordt er verteld wat er vandaag op de planning staat. 

Wanneer er discussie ontstaat worden deze zo snel mogelijk gestopt en verplaatst naar een later moment. Als het nodig is wordt er op een later moment een afspraak ingepland om dit te bespreken. Dit om te voorkomen dat de daily huddle te lang wordt. Er staat max. 15 voor ingepland.

Afbeelding met persoon, Menselijk gezicht, kleding Automatisch gegenereerde beschrijving

Voordelen daily huddle

Door dagelijks zo met elkaar de huddle te houden ontstaat er veel meer betrokkenheid in je team. Je weet waar het team zich mee bezighoudt. Het is goed voor de teamspirit. Collega’s die meer ervaring hebben met een specifiek probleem kunnen elkaar helpen om zo toch de vooraf bepaalde doelstellingen te halen.

Daarnaast worden uitdagingen snel zichtbaar en kan men elkaar scherp houden aan onze processen.  

Werken bij Sigma Solutions

Wil je ook dagelijks deel uit maken van onze huddle? Wij zijn regelmatig op zoek naar collega’s. Kijk voor alle openstaande vacatures op onze vacaturepagina.


Andere blogartikelen

De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie
De kracht van personalisatie in B2B Leadgeneratie

03 November 2023

Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren
Hoe u uw B2B klanten kunt nurturen en uw verkoop kunt stimuleren

20 October 2023

Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO
Creëer synergie tussen B2B SEA en B2B SEO

11 October 2023

Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer